Krewetki z pikantnym sosem pomidorowym
Ten przepis służy 25. Jedna porcja zawiera 53 kalorie, 8G białka, oraz 1g tłuszczu. Jeśli 97 centów za porcję spada w budżecie, krewetki z pikantnym sosem pomidorowym może być doskonałym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz 1/4 szklanki Kraft pikantny włoski dressing, wino, pimentos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pikantne krewetki z sosem pomidorowym, Makaron z pikantnymi krewetkami i sosem pomidorowym, oraz Krewetki Jumbo W Pikantnym Sosie Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować i mieszać krewetki w sosie w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 2 min. Wymieszać z cebulą, papryką i czosnkiem. Gotować 5 min. lub aż krewetki skręcić różowy i cebula są przetargu, często mieszając.
Dodaj sos pomidorowy, wino, pietruszkę, pieprz pieprzowy z ich płynem, ocet, sos ostra papryka i pieprz czarny; wymieszać. Kryć się. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu; gotować na wolnym ogniu 15 min.
Podawać na gorącym ugotowanym białym ryżu, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.