Krewetki w pikantnym sosie kokosowym
Krewetki w pikantnym sosie kokosowym wymagają ok. 25 minut od początku do końca. To danie główne ma 248 kalorii, 24g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka płatków pieprzu, liście kolendry, krewetki, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym, Krewetki Kokosowe Z Pikantnym Sosem Pomarańczowym, oraz Krewetki kokosowe z sosem słodko-pikantnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu i ugotuj czosnek, aż będzie pachnący. Wymieszaj z mlekiem kokosowym, bulionem z kurczaka, płatkami czerwonej papryki i sosem sojowym. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wymieszać śmietanę i powrócić do gotowania na wolnym ogniu bez wrzenia.
Dodaj gotowane krewetki i ciepła przez.
Udekorować kolendrą i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.