Krewetki tamaryndowca i" tajemnice Czerwonej latarni " Zwycięzca książki kucharskiej

Krewetki tamaryndowca i
Krewetki z tamaryndowca i" tajemnice Czerwonej latarni " Zwycięzca książki kucharskiej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 6,48 zł / porcja, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 656 kalorii. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sos śliwkowy, olej z orzeszków ziemnych, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 7 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Sałatka Z Homara...and the Stonewall Kitchen Cookbook Winner, Ciepła soczewica i grzyby oraz książka kucharska szkoły gotowania Marthy Stewart, oraz Pieczony kurczak z rozmarynem: Zwycięzca, Zwycięzca, co za wspaniały obiad.

Instrukcje

1
Zrobić Sos
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2
W rondlu, wodzie, pastie z tamaryndowca, sosie śliwkowym, sosie ostrygowym i cukrze. Doprowadzić do wrzenia i dobrze połączyć.Odstawić.Dla krewetek:.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Pokroić szalotki na 1 długości i drobno pokroić chilies.In duży wok lub duża głęboka patelnia z sosem, dodaj olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Niech olej ciepła przez kilka sekund, a następnie dodać krewetki. Gotować krewetki przez około 3 minut, a następnie dodać chilis i połowa szalotki i wrzucić dobrze połączyć składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
5
Dodaj tamarynd i sos śliwkowy.Kontynuuj gotowanie krewetek przez około inny 5 minut, lub aż krewetki są gotowane (w zależności od tego, jak duże są krewetki). Talerz krewetki i udekorować Pozostałe posiekane szalotki, chili i/lub liście kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
TamaryndTamarynd
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn