Krewetki słodko-kwaśne w sosie owocowym
Słodko-kwaśne krewetki w sosie owocowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 490 kalorii, 36g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz papaja, sok pomarańczowy, ananas, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kurczak i krewetki Won Ton z sosem chili-słodko-kwaśnym, Krewetki i chrupiące sajgonki warzywne ze słodko-kwaśnym sosem Chili, oraz Krewetki słodko-kwaśne.
Instrukcje
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj krewetki; smażyć 5 minut.
Wyjąć z patelni; odstawić.
Połączyć ananas i dalej 5 składników (ananas przez sok z limonki) w patelni.
Połączyć ocet i skrobia kukurydziana, mieszając, aż dobrze wymieszane; dodać do patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Krewetki powrót do patelni. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj 1 minutę lub do całkowitego ogrzania, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę.