Krewetki szafranowe z nasionami kopru włoskiego

Krewetki szafranowe z nasionami kopru włoskiego
Krewetki szafranowe z nasionami kopru włoskiego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 190 kalorii, 31g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka ząbków czosnku, nasiona kopru włoskiego, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szafran gotowane krewetki z ogolonym koprem włoskim i cytrusowym winegretem, Tosty Orzo z szafranem i koprem włoskim, oraz Pieczona Marchewka Z Nasionami Kopru Włoskiego.

Instrukcje

1
Połącz pierwsze składniki 5 w dużej patelni nonstick; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut; dodać krewetki. Przykryć i gotować 2 minut lub aż krewetki są zrobione, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać łyżką do miski i schłodzić. Przed podaniem wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn