Krewetki phyllo torebki z sosem pomidorowym Chermoula
Krewetki phyllo torebki z sosem pomidorowym Chermoula może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, kolendrę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szwajcarskie Torebki Chard i Feta Phyllo, Torebki Phyllo z pieczoną dynią, papryką i karczochami, oraz Filo Torebki Z Favan I Rzodkiewki Zieleni I Gorgonzola.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj zieloną cebulę, czosnek, kminek, i papryka i smażyć, aż cebula zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Papryka
Czosnek
Cebula
Kminek
3
Dodaj krewetki i sauté aż gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
4
Zdjąć z ognia. Wymieszaj mielone wątki fasoli, kolendrę, natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Makaron Celofanowy
Sok Z Cytryny
Kolendra
Pietruszka-nać
5
Lekko masłem duża blacha do pieczenia. Stos arkuszy phyllo na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Filo
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Wytnij arkusze w połowie w poprzek, tworząc osiemnaście prostokątów 13x81 / 2-calowych. Ułóż wszystkie prostokąty. Używając płytki o średnicy 8 cali jako przewodnika, koło śledzenia na szczycie stosu phyllo.
7
Wytnij wszystkie arkusze phyllo, tworząc osiemnaście 8-calowych rund o średnicy. Przykryć rund wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby zapobiec wysuszeniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Filo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
Ułożyć 1 nabój na powierzchni roboczej; posmarować roztopionym masłem. Top z drugiej rundy phyllo; pędzel z roztopionym masłem. Wierzch z trzeciej rundy phyllo; pędzel z roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
9
Posypać 1 łyżeczką bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
10
Miejsce 1/16 wypełniając w centrum phyllo. Załączyć nadzienie zbierając phyllo i ostrożnie skręcając górę, aby utworzyć torebkę.
11
Przenieść torebkę phyllo do przygotowanej blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi rund phyllo, roztopione masło, bułka tarta, i napełniania, tworząc 6 torebki phyllo ogółem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
12
Brush phyllo torebki z masłem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
13
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
14
Zapiekać torebki na złoty kolor i rozgrzać, około 12 minut. Ostrożnie związać 1 szczypiorek wokół skręconej sekcji każdej torebki phyllo, tworząc węzeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
15
Przenieść 1 torebkę phyllo do każdego z 6 talerzy. Łyżka trochę sosu pomidorowego Chermoula wokół każdej torebki phyllo i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
SOS
16
* Makaron z nitką fasoli (przezroczysty suszony makaron, znany również jako celofan lub przezroczysty makaron) jest sprzedawany na rynkach azjatyckich oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.