Krewetki Penne
Krewetki Penne wymaga ok. 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 213 kalorii, 16G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Mieszanka ząbków czosnku, wina, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest dobre. Podobne przepisy to Krewetki i brokuły Penne, Kolacja z krewetkami i Penne, oraz Penne z krewetkami i squashem.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i odstawić.
Obierz krewetki i, w razie potrzeby, devein.
Podsmaż paprykę w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 10 minut lub do miękkości.
Dodaj czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodaj pomidory winogronowe i podsmaż 3 minuty.
Dodać wino i kolejne 3 składniki; gotować 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj krewetki i bazylia, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy. Wymieszać z makaronem i gotować do całkowitego ogrzania.
W razie potrzeby posypać parmezanem.
Uwaga: do celów testowych użyliśmy makaronu Barilla Plus Penne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.