Krewetki Marinara nad Linguine
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać krewetki Marinaran nad Linguine spróbować. Jedna porcja zawiera 789 kalorii, 42g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, oliwy z oliwek, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shrimp Linguine w sosie pomidorowo-Feta (aka Shrimp Saganaki Linguine), Sos Marinara z Linguine, oraz Kalmary W Sosie Marinara Nad Linguine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić i odstawić (lub przechowywać w lodówce do późnego tygodnia).
Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu. W robocie kuchennym pulse szalotki i czosnek aż do mielenia.
Dodaj szalotki i czosnek na patelni i saute przez 1 minutę.
Dodać płatki oregano, bazylii i czerwonej papryki i wymieszać.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory i sos pomidorowy i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Do sosu na wolnym ogniu, dodać krewetki, patelnia przykryć i dusić na 2 minuty, aż krewetki są jasnoróżowe i gotowane przez.
Polać sosem linguine i podawać z suszoną zielenią musztardową.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę.
Dodać brązowy cukier i gotować, aż cukier się rozpuści, o 2 protokół.
Dodaj zieleninę musztardową i 2 łyżki wody, przykryj patelnię i paruj przez 2 do 3 minut, aż zielenina zwiędnie. Doprawić do smaku solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Umieścić ząbki czosnku w misce robota kuchennego. Pulsuj, aż czosnek zostanie drobno zmielony. Łyżka mielonego czosnku do słoika i wlać wystarczającą ilość oleju, aby pokryć czosnek. Dobrze zamknąć i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio