Krewetki Kokosowe Z Salsą Mango
Przepis krewetki kokosowe z Mango Salsan jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 7,63 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1077 kalorii, 31g białka, oraz 90 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Sprawdza się jako danie główne. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pieprz cayenne, jalapeno, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mango można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kokosowe ciasta krewetkowe z salsą Mango, Taco z krewetkami kokosowymi z salsą Mango, oraz Kokosowe ciasta krewetkowe z salsą ananasową Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić olej w dużym garnku i rozpocząć podgrzewanie, około 10 minut przed przygotowaniem krewetki, na średnim ogniu.
W małej misce, doprawić krewetki solą i pieprzem.
W płytkim naczyniu połączyć mąkę, czosnek w proszku i pieprz cayenne. W innym płytkim naczyniu, delikatnie wrzucić razem kokosowy, migdałowy posiłek i bułkę tartą.
Pogłębiać krewetki w mieszaninie mąki i strząsnąć nadmiar mąki.
Następnie zanurz każdą krewetkę w ubitych jajach, a następnie mieszaninę kokosową.
Strząśnij nadmiar kokosa i zabezpiecz na bambusowym szaszłyku, 3 krewetki na szaszłyku.
Umieść szaszłyki na patelni z pergaminem i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę.
Gdy olej osiągnie 350 stopni F upuść schłodzone szaszłyki z krewetek i smażyć przez około 6 do 8 minut lub dopóki krewetki są złociste (pamiętaj, aby oglądać krewetki care pełni jak kokos może łatwo spalić).
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą i pieprzem.1
Umieść wszystkie składniki w misce i wymieszać.1
Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Podawać z ciepłymi, smażonymi krewetkami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.