Krewetki Kauai z sałatką z zielonej papai i tajskim sosem słodko-kwaśnym

Krewetki Kauai z sałatką z zielonej papai i tajskim sosem słodko-kwaśnym
Przepis krewetki Kauai z sałatką z zielonej papai i tajskim sosem słodko-kwaśnym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 115 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz liście sałaty maślanej, tajski sos słodko-kwaśny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Som Tam (Tajska Zielona Sałatka Z Papai), Sałatka Z Zielonej Papai W Stylu Tajskim, oraz Tajska Sałatka z kaczki i zielonej papai dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić razem pierwsze 6 składników w naczyniu do pieczenia 11-x 7-calowy. Przykryć i piec w 375 przez 15 minut lub tylko do krewetek włączyć różowy. Chłodne krewetki całkowicie; obrać i devein. Przykryj krewetki i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Liście sałaty ułożyć na półmisku. Łyżką szczelinową podziel zieloną sałatkę z papai równomiernie między liście sałaty. Na wierzchu każdy z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liść SałatyLiść Sałaty
Zielona PapajaZielona Papaja
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Podawać z tajskim sosem słodko-kwaśnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4
Brian Duncan, dyrektor ds. wina w restauracji BIN 36 w centrum Chicago, Wine Bar, and Market i BIN 36 Lincolnshire, wprowadza innowacyjny akcent na scenę gastronomiczną Wietrznego Miasta. Pragnienie Briana, aby demystify wina dla konsumentów owocuje w restauracji kreatywnej, przystępnej listy 50 win na kieliszki i prawie 400 przy butelce. Współpracując ściśle z kalifornijskimi winiarzami, Brian stworzył BIN 36 Brian ' s Blends-kolekcję 12 (i licząc) mieszanek win-aby połączyć je z jedzeniem lub cieszyć się nimi samodzielnie. Tutaj Brian wybiera wina, które będą towarzyszyć temu azjatyckiemu daniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
"Jednym z moich ulubionych win do złożonych potraw jest wszechstronny Brander Cuve Natalie ($1
6
z Doliny Santa Ynez, na środkowym wybrzeżu Kalifornii. W tej umiejętnej mieszance czterech odmian Riesling odpowiada na ciepło w sosie słodko-kwaśnym, a Sauvignon Blanc odpowiada na kwas w zielonej papai i świeżej limonce."
Składniki, których będziesz potrzebować
RieslingRiesling
Zielona PapajaZielona Papaja
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn