Krewetki Jumbo Z Grilla
Need a bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i danie główne pescatarian? Grillowane szybkie solone krewetki Jumbo może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 168 kalorii, 29g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.86 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś pikantny sos do zanurzania cytrusów, wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Grillowane Krewetki Jumbo, Pikantne Grillowane Krewetki Jumbo, oraz Lemony Herb-grillowane krewetki Jumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć wodę, sól i cukier, mieszając do rozpuszczenia soli. Za pomocą noża do parowania lub nożyczek, rozetnij każdą krewetkę w dół pleców przez skorupę; Usuń ciemne żyły.
Dodaj krewetki do solanki, przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny.
Odsączyć krewetki i osuszyć. Grill krewetki na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż muszle są lekko zwęglone i krewetki są po prostu gotowane przez, o 5 protokół.
Podawać z pikantnym sosem cytrusowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.