Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczny i pescatarian przepisy na pudełko z przepisami, krewetki jumbo z imbirem i kokosem mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 13g białka, 35g tłuszczu i w sumie 838 kalorii. Za 5,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork wymaga krewetek, liści kolendry, soli i świeżo popękanego pieprzu oraz soli. Sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 98 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krewetki jumbo w skórce imbiru i kokosa, Kokosowo-Makadamia Crusted Shrimp-Nasze Najlepsze Kęsy, oraz Macadamia Crusted Shrimp with Coconut Chutney.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
We frytownicy lub garnku z grubym dnem podgrzej tyle oleju arachidowego, aby znalazł się w połowie boków garnka, do 325 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
W dużym i płytkim naczyniu wymieszaj mleko kokosowe, jajko, starty imbir i mąkę, aby uzyskać gęste ciasto. Do drugiego płytkiego naczynia dodaj posiekany kokos. Zanurz krewetki w cieście, a następnie dokładnie zwiń je w strzępy kokosa. Wrzuć je partiami do oleju arachidowego i smaż, aż ich zewnętrzna strona będzie złotobrązowa i chrupiąca, około 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony Kokos
Mleko Kokosowe
Olej Arachidowy
Kokos
Imbir
Krewetki
Mąka Uniwersalna
Rolka
Pasek Skórki Cytrynowej
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Przenieś je z frytownicy na półmisek wyłożony papierowymi ręcznikami i natychmiast dopraw solą i czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Przełóż krewetki na półmisek i posyp kolendrą i sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Kolendra
Krewetki
6
Podawaj je z sosem do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1
W małym rondelku na średnim ogniu rozgrzej chutney z mango na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z Mango
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj mleko kokosowe i dobrze wymieszaj, aby połączyć. Dodaj skórkę, sok z limonki, cukier, cayenne, imbir i sól. Kontynuuj gotowanie, aż składniki zostaną w pełni włączone, a sos się rozgrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Sok Z Limonki
Mielony Pieprz Cayenne
Imbir
SOS
Cukier
Sól
3
Dodaj trochę posiekanej kolendry i zdejmij rondel z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Przełóż sos do miski i podawaj z krewetkami Jumbo w skorupce imbiru i kokosa.
Polecane wino: Piersi Bażanta Jeśli), Napój Alkoholowy, Składnik, Pinot Noir, Wino Musujące, Chardonnay, Kategoria Produktów Spożywczych, Sauvignon Blanc, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Wytrawne Białe Wino, Riesling, Pinot Grigio, Likier Granatowy Lub Sok żurawinowy, Typ Elementu Menu, Muscadet, Gruener Veltliner
Białe wino, napój alkoholowy i składnik to moje najlepsze typy krewetek Jumbo. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Casal Figueiran Antonio. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
Casal Figueira Antonio
Intensywne aromaty białych kwiatów, świeżego estragonu, zielonego i żółtego jabłka, gruszki i wanilii. Na podniebieniu intensywne i jasne, o jedwabistej konsystencji i rzadkim połączeniu wagi i elegancji owoce Sadu, kwiaty, pudełko na przyprawy i jasne cytrusy prowadzą do długiego, intensywnego wykończenia z nutami zielonych ziół i minerałów.Jest to wino przeznaczone dla bounty of the sea. Fluke crudo, pieczone branzino, ostrygi Rockefeller, sól i pieprz krewetki.