Krewetki i szparagi z nutą Luizjany
Krewetki i szparagi z nutą Luizjany mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dania główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 23 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 422 kalorie . Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,22 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Allrecipes wymaga oregano, soli i mielonego pieprzu, spaghetti i papryki. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to How to Make a Louisiana Style Gumbo , Authentic Louisiana Crawfish Pie i Grilled Eggplant Rollintini :: Twist on a Classic .
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj spaghetti w gotującej się wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowane, ale jędrne w dotyku, około 12 minut; odcedź.
Przełożyć do dużej miski.
Rozpuść masło z oliwą z oliwek w dużym rondlu na średnio-niskim ogniu. Gotuj i mieszaj szparagi, czerwoną paprykę, szalotki, czosnek, bazylię, płatki czerwonej papryki i oregano w maślanej mieszance, aż papryka zmięknie, około 5 minut.
Dodaj krewetki i gotuj dalej, aż krewetki będą jasnoróżowe na zewnątrz, a mięso w środku nie będzie już przezroczyste. Zajmie to od 3 do 5 minut.
Wlać mieszankę krewetek i warzyw do spaghetti i wymieszać.
Posyp mieszankę makaronu parmezanem, dopraw solą i pieprzem.