Krewetki i ostrygi Po ' Boys

Krewetki i ostrygi Po ' Boys
Shrimp and Oyster Po ' Boys to danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 85g tłuszczu i w sumie 1150 kalorii. Za $4.35 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli w proszku, ostrego sosu z Luizjany, papryki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. 64 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 32 minuty. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Podobne przepisy to Oyster-and-Shrimp Po ' Boys, Smażone ostrygi i krewetki Po ' Boys, oraz Smażona Ostryga Po ' Boys.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce namocz ostrygi i krewetki w mieszance maślanki i ostrego sosu przez 20 do 30 minut. W płytkim naczyniu ubij razem mąkę kukurydzianą, cebulę w proszku, czosnek w proszku, paprykę i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
MaślankaMaślanka
Ostry SosOstry Sos
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
OstrygiOstrygi
PaprykaPapryka
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
We frytownicy lub garnku z grubym dnem podgrzej tyle oleju, aby znalazł się w połowie boków garnka, do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Odcedź ostrygi i krewetki i wrzuć je do przyprawionej mąki kukurydzianej. Pracując partiami, smaż ostrygi i krewetki na złoty i chrupiący kolor, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
OstrygiOstrygi
KrewetkiKrewetki
5
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych. Dopraw solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
6
Podziel bułki i posmaruj majonezem kreolskim. Wyłóż dużą ilością posiekanej sałaty i plasterków pomidora. Na wierzch smażone ostrygi i krewetki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomidoraPlastry Pomidora
MajonezMajonez
SałataSałata
OstrygiOstrygi
KrewetkiKrewetki
RolkaRolka
7
Pokrój każdą rolkę na 2 do 3 części.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
8
Podawać z ostrym sosem i kawałkiem cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
CytrynaCytryna
9
Dobrze połącz wszystkie składniki w dużej misce. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1szczyptaPinch cayennePinch cayenne1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiz grubsza posiekane kornichonyz grubsza posiekane kornichony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)musztarda kreolskamusztarda kreolska2(zima)posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki2(zima)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka kukurydziana drobno mielonamąka kukurydziana drobno mielona2(zima)Louisiana hot sauceLouisiana hot sauce2(zima)ostry sos, plus więcej do kanapkiostry sos, plus więcej do kanapki6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrobno rozdrobniona sałata lodowaDrobno rozdrobniona sałata lodowa1cytrynowy, soczystycytrynowy, soczysty6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKliny cytrynoweKliny cytrynowe4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki2(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)241 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejostrygi, łuskaneostrygi, łuskane6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczuOlej z orzeszków ziemnych, do smażenia w głębokim tłuszczu680Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveinedkrewetki, obrane i deveined2(może być lub przeglądać)1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty1 8-uncjowe pudełko muszelek cannelloni (12 muszli), namoczone w ciepłej wodzie przez 2 minuty2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe2miękkie rolki sub lub hoagiemiękkie rolki sub lub hoagie1slicePomidorPomidor

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Wino Różane, Albarino

Sauvignon Blanc, wino różowe i Albarino to moje najlepsze typy dla Po Boy. Te wina o niskiej zawartości taniny i niższej zawartości alkoholu uzupełnią ciepło pikantnych potraw cajun, zamiast sprawiać, że usta bardziej się palą. Jednym z win, które można spróbować, jest Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Gamble Family Vineyards Gamble Vineyard Sauvignon Blanc
Żywe aromaty miodowego czarnego bzu, przyprawionego jabłka i marmolady cytrusowej. Chrupiąca i orzeźwiająca kwasowość połączona z tłustym tłustym smakiem wspomagającym smak pieczonej gruszki, limonki i jaśminu. Wykończenie jest długie ze złożonymi nutami mineralnymi, białym pieprzem i cytrusami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 32 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Magazyn