Krewetki i Brokuły Z Makaronem

Krewetki i Brokuły Z Makaronem
Krewetki i brokuły z makaronem mogą być dobrym przepisem na poszerzenie zestawu przepisów na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,83 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka, 17 g tłuszczu i łącznie 412 kalorii. Mieszanka makaronu z anielskich włosów, ząbków czosnku, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z Taste of Home ma 13 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 72%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to makaron z brokułami i krewetkami, makaron cytrynowy z krewetkami i brokułami oraz krewetki, brokuły i suszone pomidory z makaronem.

Instrukcje

1
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni lub woku smaż krewetki w 3 łyżeczkach oleju przez 1-2 minuty lub do momentu, aż krewetki zmienią kolor na różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Wyjmować łyżką cedzakową i trzymać w cieple.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Smażyć brokuły na pozostałym oleju przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Dodaj czosnek; smaż mieszając przez 2 minuty dłużej lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodać masło, wino, ser, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Odcedź makaron; dodać do patelni. Wymieszaj krewetki; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Cliff Lede Sauvignon Blanc z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Cliff Lede Sauvignon Blanc
Cliff Lede Sauvignon Blanc
Symfonia białych odmian wyróżniała się w harmonijnym roczniku 2014, a to butelkowanie jest prawdopodobnie najbardziej obrzydliwym i bogatym winem, jakie Cliff Lede kiedykolwiek wyprodukował. Ta perełka wina o kolorze żółtych diamentów olśniewa w kieliszku i kusi kuszącymi aromatami mandarynki, werbeny cytrynowej, jesiennej persimmon i miodowej białej brzoskwini. Wspaniałe nuty kwiatowe kwiatu pomarańczy, wiciokrzewu i kwitnącego nocą jaśminu przeplatają się z górnymi nutami wylewnego bukietu. Delikatne battonowanie podczas fermentacji wydobyło uwodzicielską konsystencję, która pokrywa podniebienie warstwami lemon curd, pasty pigwowej i crème brulee. Żywy kręgosłup mineralności wspiera cudownie bogatą konsystencję, a gdy rozwija się długi finisz, cudowne aromaty kumkwatu, marcepanu i marmolady cytrusowej wypełniają zmysły węchu. Mieszanka: 85% Sauvignon Blanc, 12% Semillon, 3% Sauvignon Vert
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn