Kremowy łosoś z grubym ratatouille
Kremowy łosoś z grubym ratatouille to danie główne śródziemnomorskie. Ten pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 6,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 491 kalorii, 42g białka, oraz 24g tłuszczu. 250 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz liście bazylii, passata, cukinia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 35 minut. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest niesamowite. Kremowy Ratatouille Over Penne, Ratatouille z pikantną włoską kiełbasą z kurczaka i kremową polentą, oraz Grillowane Tacos z łososiem z grubym Guacamole są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym nieprzywierającym woku lub patelni, dodać bakłażany i gotować przez 5 minut, mieszając, aż zacznie zmiękać i brązowieć.
Dodać czosnek i mieszać przez kilka sekund. Dodajemy paprykę, cukinię, passatę, wywar i połowę posiekanej bazylii. Przyprawić, przykryć i gotować przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą po prostu miękkie. Ostudzić, wymieszać z pozostałą bazylią i łyżką do 8 x 250ml płytkich naczyń żaroodpornych lub pojemników foliowych.
Na łososia, ubić razem sery.
Na talerzu wymieszać bułkę tartą i orzeszki piniowe.
Wierzch filetów rybnych posmarować mieszanką serową, a następnie zanurzyć w orzechowych okruchach, aby pokryć ser. Na każdym naczyniu wypełnionym ratatouille umieścić filet.
Umieść naczynia w workach do zamrażarki i zamknij. Zużyć w ciągu 6 tygodni. Aby podawać, rozpakuj naczynia, połóż na blasze do pieczenia w zimnym piekarniku, a następnie Ustaw na wentylator 200C / 180C / Gaz
Piec przez 55 minut, aż bulgotanie i ryba jest gotowane. Sprawdź po 30 minutach, czy okruchy stają się zbyt brązowe, przykryj rybę folią.
Podawać z bazylią, z chlebem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.