Kremowy szpinak
Kremowy szpinak to bezglutenowy i pierwotny dodatek. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 186 kalorii . Za 1,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką parmezan, gęstą śmietanę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 87% . Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczone ziemniaki w kremie , Kremowana słodka cebula z maślanymi ciasteczkami bazyliowymi i Ciasto szpinakowe Davida Tanisa .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Szpinak umyj w kilku zmianach wody, aby pozbyć się piasku.
Odcedź szpinak, ale pamiętaj, aby część wody pozostała na liściach.
Rozgrzej masło i oliwę na dużej patelni na średnim ogniu, dodaj szpinak i czosnek. Gotuj, często obracając, aż szpinak równomiernie zwiędnie.
Usuń czosnek, a szpinak włóż do durszlaka i poczekaj, aż dobrze odcieknie. Odciśnij jak najwięcej płynu z liści i posiekaj je grubo.
Ponownie podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową; gotować, aż trochę się zredukuje, około 5 minut.
Dodać szpinak i parmezan, doprawić solą i pieprzem. Gotuj, aż szpinak będzie gorący, jeszcze około 5 minut.