Kremowy szpinak

Kremowy szpinak
Kremowy szpinak to bezglutenowy i pierwotny dodatek. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 186 kalorii . Za 1,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8 osobom. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką parmezan, gęstą śmietanę, gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 87% . Ten wynik jest świetny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczone ziemniaki w kremie , Kremowana słodka cebula z maślanymi ciasteczkami bazyliowymi i Ciasto szpinakowe Davida Tanisa .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Szpinak umyj w kilku zmianach wody, aby pozbyć się piasku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4 Duże Grzyby Portobello, Usunięto łodygę I Skrzela4 Duże Grzyby Portobello, Usunięto łodygę I Skrzela
3
Odcedź szpinak, ale pamiętaj, aby część wody pozostała na liściach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4 Duże Grzyby Portobello, Usunięto łodygę I Skrzela4 Duże Grzyby Portobello, Usunięto łodygę I Skrzela
4
Rozgrzej masło i oliwę na dużej patelni na średnim ogniu, dodaj szpinak i czosnek. Gotuj, często obracając, aż szpinak równomiernie zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Dodatki Do Wyboru: Bita śmietana, Pestki Granatu I Cukier CukierniczyDodatki Do Wyboru: Bita śmietana, Pestki Granatu I Cukier Cukierniczy
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)Kotleciki Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (grubość 1-1/2 Cala I 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
5
Usuń czosnek, a szpinak włóż do durszlaka i poczekaj, aż dobrze odcieknie. Odciśnij jak najwięcej płynu z liści i posiekaj je grubo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
6
Ponownie podgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj śmietanę i gałkę muszkatołową; gotować, aż trochę się zredukuje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Zielonym, Niebieskim, Czerwonym, żółtym I CzarnymBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Zielonym, Niebieskim, Czerwonym, żółtym I Czarnym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W KostkęPapryka (1 Czerwona, 1 Zielona), Pokrojona W Kostkę
7
Dodać szpinak i parmezan, doprawić solą i pieprzem. Gotuj, aż szpinak będzie gorący, jeszcze około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanego Rozmarynu, 4 Do 5 Gałązek3 łyżki Drobno Posiekanego Rozmarynu, 4 Do 5 Gałązek
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
8
Natychmiast podawaj.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn