Kremowy Cynamonowy Pudding Ryżowy
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Kremowy pudding ryżowy cynamon może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 12. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka śmietany, jajka, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kremowy budyń ryżowy z cynamonem i rodzynkami + 100,00 zł Visa Gift Card Giveaway, Cynamonowy Pudding Ryżowy Mix, oraz Pudding Ryżowy Cynamonowy.
Instrukcje
Połączyć mleko, cynamon, masło i ryż w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, lub aż ryż będzie miękki. Stopniowo wymieszać z cukrem.
W średniej misce ubijamy śmietanę i jajka na gładką masę. Stopniowo ubij około filiżanki gorącej mieszanki mleka lub na tyle, aby podnieść temperaturę do temperatury nieco powyżej temperatury ciała. Stopniowo mieszaj rozgrzaną mieszaninę jajek do garnka. To powstrzyma cię od jajecznicy w budyniu!
Budyń dusić na małym ogniu przez około 10 minut, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
Wlać do naczynia do pieczenia lub miski i pozostawić do ostygnięcia na 10 do 15 minut przed schłodzeniem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.