Kremowe Puree Z Warzyw Korzeniowych
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj kremowe Puree z warzyw korzeniowych. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,57 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 647 kalorii, 14g białka, oraz 49g tłuszczu. Mieszanka mleka, tymianku, ziemniaków Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Puree Z Warzyw Korzeniowych, Rozmaryn Puree Z Warzyw Korzeniowych, oraz Puree ziemniaczane i warzywa korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw duży garnek na dużym ogniu i dodaj mleko, śmietanę, sól, tymianek i liście laurowe. Obrać i pokroić rzepy na 1-calowe kawałki.
Dodaj do garnka i przykryj częściowo pokrywką. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować rzepy przez 30 minut.
Ziemniaki pokroić na 1-calowe kawałki. Po gotowaniu rzepy przez 30 minut (gotowanie trwa dłużej niż ziemniaki), dodaj ziemniaki i dalej gotuj na wolnym ogniu, aż wszystkie warzywa będą bardzo miękkie, o 20 więcej minut (końcówka noża do parowania powinna przejść z niewielkim oporem). Wyrzucić liście laurowe i tymianek.
Odcedzić rzepy i ziemniaki, rezerwując 2 szklanki płynu do gotowania, a następnie zacieru.
Dodać płyn do gotowania i masło.
Dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem.