Kremowe małże z dymionym boczkiem i twardym cydrem

Kremowe małże z dymionym boczkiem i twardym cydrem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 42g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 653 kalorie. Ten przepis służy 4. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 324 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać estragon, sól i pieprz, cydr, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Crispin Cider-Przesiąknięte Boczkiem Bachory Z Karmelizowaną Cebulą Z Twardego Cydru, Twarda jabłkowa makaron z serem (z boczkiem!), oraz Kremowy makaron z krewetkami w sosie z twardego cydru dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jedną łyżkę oliwy z oliwek wlać do dużego garnka ustawionego na średnim ogniu.
Dodać posiekany boczek i gotować, aż kawałki są chrupiące, trzy do czterech minut.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć na papierowe ręczniki. Staraj się pozostawić w garnku jak najwięcej tłuszczu.
Dodaj czosnek do oliwy i gotuj przez kilka sekund, a następnie dodaj małże, cydr i pozostałą łyżkę oliwy z oliwek. Użyj drewnianej łyżki, aby wszystko wymieszać, a następnie przykryj garnek i włącz ciepło do wysokiej. Paruj małże, aż prawie wszystkie małże się otworzą, potrząsając garnkiem od czasu do czasu, przez trzy do czterech minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść małże do bardzo dużej miski, pozostawiając płyn za sobą. Wyrzuć małże, które się nie otworzyły.
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i wymieszać z creme fraîche. Gotować w wrzeniu przez dwie minuty, a następnie dodać prawie cały boczek i zioła, pozostawiając po trochu każdego do dekoracji. Dobrze wymieszać, a następnie doprawić sos do smaku solą i pieprzem.
Małże podzielić między cztery duże miski, Chochla na niektóre z sosu, i udekorować pozostałym boczkiem i ziołami.
Podawać małże z dobrym chrupiącym chlebem.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.