Kremowa Zupa Ziemniaczana
Kremowa zupa ziemniaczana to danie główne, które serwuje 10. Jedna porcja zawiera 353 kalorii, 14g białka, oraz 18g tłuszczu. Za 75 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką ziemniaki, mleko, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 40%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kremowa Zupa Ziemniaczana, Kremowa Zupa Ziemniaczana, oraz Kremowa Zupa Ziemniaczana.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub czajniku do zupy połącz ziemniaki, seler, cebulę, wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do miękkości ziemniaków. Lekko ostudzić.
Umieść połowę mieszanki ziemniaczanej w blenderze; przykryj i puree. Powtórz z pozostałą mieszanką ziemniaczaną; odstawić.
W tym samym czajniku rozpuść masło. Dodaj mąkę, sól i pieprz do uzyskania gładkości. Stopniowo dodawaj mleko; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Włóż puree ziemniaczane na patelnię i podgrzej.
W razie potrzeby udekoruj poszczególne porcje kwaśną śmietaną i serem.