Kremowa zupa z szynki
Kremowa zupa z szynką może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis służy 12 porcjom. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 16 g białka i 26 g tłuszczu. Za 1,43 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką pieprz, śmietanę pół na pół, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 44% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj kremową zupę ziemniaczaną z szynką i kukurydzą, kremową zupę ziemniaczaną z szynką i kukurydzą oraz kremową zupę ziemniaczaną z szynką i kukurydzą, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Ziemniaki włóż do dużego rondla i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 10-15 minut lub do miękkości.
W międzyczasie w innym dużym rondlu smaż cebulę na maśle na średnim ogniu przez 4 minuty. Wymieszaj mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową; stopniowo dodawać bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wymieszaj śmietanę i ser.
Przenieś do 5-kwartowego. powolna kuchenka.
Odcedzić ziemniaki; dodać do wolnowaru. Wymieszaj szynkę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 3-4 godziny.
Wymieszaj brokuły. Przykryj i gotuj przez 30 minut dłużej lub do momentu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
Zupa zupna w menu? Spróbuj połączyć z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling. Do zupy chowder może przydać się chrupiąca biel, która przebije się przez bogaty, kremowy bulion – możesz też wybrać większą porcję lub wrócić do domu z bogatym, maślanym chardonnay. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.