Brukselka z kasztanami, pancettą i pietruszką
Brukselka z kasztanami, Pancetanem i pietruszką wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.61 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 116 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pakowane próżniowo kasztany, wino z Marsali i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką, Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką, oraz Brukselka Z Pancettanem I Kasztanami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój spody z każdej brukselki, przecinając krzyż na podstawie.
Brukselkę przełożyć do dużego rondla z osoloną wrzącą wodą. Gotować brukselkę przez 5 minut, lub aż będą miękkie, ale nadal zachować trochę kęs.
Zdjąć patelnię z ognia i odsączyć nadmiar wody z brukselki.
Rozgrzać olej w dużym czystym rondlu.
Dodaj kostki pancetta na patelni i gotować, aż będą chrupiące i złocisto-brązowy kolor, ale nie gotowane do momentu wyschnięcia.
Dodaj masło i kasztany do rondla pancetta i drewnianą łyżką lub łopatką, naciśnij na nich, aby podzielić je na kawałki. Gdy kasztany zostały rozgrzane przez, włączyć ciepło i dodać Marsala na patelni. Gotować, aż mieszanina zmniejszy się i lekko zgęstnieje.
Dodać kiełki i połowę pietruszki do rondla i dobrze wymieszać. Brukselkę doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Aby służyć, umieścić brukselkę na rozgrzanym talerzu i posypać pozostałą posiekaną natką pietruszki na wierzchu.