Brukselka z kasztanami, pancettą i pietruszką

Brukselka z kasztanami, pancettą i pietruszką
Brukselka z kasztanami, Pancetanem i pietruszką wymaga ok. 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 9g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.61 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 116 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pakowane próżniowo kasztany, wino z Marsali i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wiele osób naprawdę lubi tę przystawkę. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 78%. Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką, Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką, oraz Brukselka Z Pancettanem I Kasztanami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Pokrój spody z każdej brukselki, przecinając krzyż na podstawie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
BazaBaza
2
Brukselkę przełożyć do dużego rondla z osoloną wrzącą wodą. Gotować brukselkę przez 5 minut, lub aż będą miękkie, ale nadal zachować trochę kęs.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć patelnię z ognia i odsączyć nadmiar wody z brukselki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać olej w dużym czystym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj kostki pancetta na patelni i gotować, aż będą chrupiące i złocisto-brązowy kolor, ale nie gotowane do momentu wyschnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj masło i kasztany do rondla pancetta i drewnianą łyżką lub łopatką, naciśnij na nich, aby podzielić je na kawałki. Gdy kasztany zostały rozgrzane przez, włączyć ciepło i dodać Marsala na patelni. Gotować, aż mieszanina zmniejszy się i lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
7
Dodać kiełki i połowę pietruszki do rondla i dobrze wymieszać. Brukselkę doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
BrukselkaBrukselka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KiełkiKiełki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Aby służyć, umieścić brukselkę na rozgrzanym talerzu i posypać pozostałą posiekaną natką pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn