Kremowa Zupa Z Karczocha
Kremowy Karczoch zupa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 261 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać sól, szczypiorek, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kremowa Zupa Z Karczocha, Kremowa Zupa Karczochowo-Szpinakowa, oraz Kremowy Karczoch, szpinak i rosół.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać oliwę w ciężkim, dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać pory i czosnek i wymieszać.
Dodać ziemniaki i gotować przez 5 minut, często mieszając.
Dodać karczochy, czas, sól, i pieprz i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego lub w blenderze w partiach*, puree zupę.
Dodać 2 łyżki mascarpone i ponownie zmiksować, aby połączyć. W małej miseczce wymieszaj pozostałą 1/3 szklanki mascarpone do zmiękczenia.
Dodaj zupę do miski. Na wierzch każdej z zup nałożyć łyżkę zmiękczonego sera mascarpone, a na wierzch dodać szczypiorek.
Wyjmij płyn z ognia i pozostaw do ostygnięcia przez co najmniej 5 minut.
Przenieś płyn do blendera lub robota kuchennego i napełnij go nie więcej niż w połowie. Jeśli używasz blendera, zwolnij jeden róg pokrywy. Zapobiega to efektowi próżni, który powoduje wybuchy ciepła.
Umieść ręcznik na górze maszyny, pulsuj kilka razy, a następnie przetwarzaj z dużą prędkością, aż będzie gładka.