Kremowa Zupa Buraczana Z Koperkiem
Kremowy burak z zupą koperkową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.0 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 198 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, oliwę z oliwek, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Podobne przepisy to Sałatka Z Pieczonych Buraków I Pomarańczy Z Kremowym Koperkiem Vinaigrette, Schłodzona zupa z buraków, pomarańczy i koperku, oraz Kremowa Zupa Buraczana (Surowa).
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Dodać buraki, następnie cebula; saute, mieszając bardzo mało na początku, a następnie częściej, aż squash zacząć się złocisty brązowy, 7 do 8 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Dodaj kminek i pieprz cayenne; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż buraki będą miękkie, o 10 protokół.
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree (dodając świeży koperek) do bardzo gładkiej, 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.