Kremowa Zapiekanka Ziemniaczana
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Kremowa Zapiekanka ziemniaczana może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 57 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, ziemniaki, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Creamy potato & shallot gratin, Kremowa Zapiekanka ziemniaczana z kminkiem i czosnkiem, oraz Pieczona Jagnięcina Z Pietruszki Z Kremową Tarką Ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki, ani szczególnie cienkie, ani szczególnie grube (około 1/2 cala) i umieścić je w dużym rondlu z mlekiem, śmietaną, cebulą, mielonym czosnkiem i solą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na solidnym gotować na wolnym ogniu lub delikatne wrzenia (jednak lubisz myśleć o tym), aż na granicy przetargu, ale nie rozpuszcza się w papkę. Patelnia może być piekłem do późniejszego czyszczenia, ale każda wymówka na długie, leniwe moczenie, a nie energiczne szorowanie przed lub po posiłku zawsze mi się podoba. I, jeśli to jest warte, uważam, że kiedy patelnie są naprawdę, przerażająco, przyklejone do gotowanej gunge, bardziej skuteczne jest moczenie ich w gorącej wodzie i detergencie (tj. rzeczy, które wkładasz do pralki, chociaż nie próbowałem i nie sądzę, że bym, z tabletkami) niż płyn do naczyń.
Użyj trochę masła, aby posmarować dużą patelnię do pieczenia (15 na 12 cali), a następnie wlać do niej prawie szlam mleka i mieszanki ziemniaków. Dot z pozostałym masłem i gotować w piekarniku przez 15 minut lub aż ziemniaki jest bąbelkowy i rumiane na wierzchu.
Wyjąć, odstawić na 10 do 20 minut, a następnie podawać.
Nie jest to najbardziej oszczędny sposób gotowania ziemniaków, ale jeden z najbardziej uwodzicielskich. I dobrze się nagrzewa jako dodatek do zimnej pieczonej wieprzowiny, a nawet czegokolwiek w następnych dniach.