Kremowa zapiekanka z szynką i porem
Kremowa szynka i Por Gratin może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 394 kalorie, 11g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wino, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kremowa Zapiekanka Z Pora, Kremowe Białe Risotto Z Rzepy I Porów Z Chrupiącą Zielenią Porową A, oraz Tarka Porowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać pory, wino, liść laurowy i dużą szczyptę soli i dusić na umiarkowanym ogniu, aż pory będą miękkie, o 25 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć pory na talerz, utrzymując je w stanie nienaruszonym.
Dodaj śmietanę i szalotkę do płynu do gotowania i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 1/4 filiżanki, o 6 protokół.
Dodać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Ułóż pory, pokrój bok do góry, a szynkę w dużym naczyniu z tarki.
Na pory i szynkę polać równomiernie sosem śmietanowym. W małej misce, połączyć pistacje i roztopione masło i rozsypać na porach.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 8 minut, lub do złotego koloru na wierzchu.
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 1 i schłodzić przez noc.
Rekomendacja wina: słona szynka i onionowe pory pięknie stoją na słodkości
Sauternes, a sos śmietankowy i słodka pistacjowa skorupa podkreślają bogatą konsystencję wina. Spróbuj Chteau de Rayne Vigneau z 1990 lub Chteau de Malle z 1990.