Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem moreli, imbiru i grejpfruta
Jeśli masz o 14 minut do spędzenia w kuchni, kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem moreli, imbiru i grejpfruta może być niesamowita bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Na 1,66 zł za porcję, dostajesz śniadanie, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz morele w soku owocowym, imbir, pot fat probiotyczny jogurt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 85%. Podobne przepisy to Kremowa owsianka jogurtowa z polewą bananową, jagodową i migdałową, Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem gruszki, orzecha włoskiego i cynamonu, oraz Kremowa owsianka jogurtowa z kompot jabłkowo-rodzynkowym.
Instrukcje
Do polewy: do miski wrzucić morele i sok, dodać imbir. Blitz połowę mieszaniny do czystej z blenderem ręcznym. Wymieszać z grejpfrutem i sokiem. Można przygotować i schłodzić do 1 tygodnia.
Do owsianki: na małą nieprzywierającą patelnię wrzucić 200 ml wody i wymieszać z owsianką. Gotować na małym ogniu, aż bąbelki i zgęstnieje. (Aby zrobić w kuchence mikrofalowej, użyj głębokiego pojemnika, aby zapobiec rozlaniu, ponieważ mieszanina wzrośnie w miarę gotowania i gotować przez 3 minuty na wysokości.) Wymieszać z jogurtem lub pokręcić na pół i dodać do reszty. Doprawić mieszanką moreli.