Kremowa kapusta z jabłkami i boczkiem

Kremowa kapusta z jabłkami i boczkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa kapusta z jabłkami i boczkiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka jabłek granny smith, oliwy z oliwek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kotlety schabowe z kremową kapustą i jabłkami, Kurka morska z boczkiem, kapustą i jabłkami, oraz Kotlety schabowe pieczone na patelni z kremową kapustą i jabłkami.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodać boczek i gotować i mieszać, aż większość tłuszczu jest renderowane, a boczek jest lekko rumiane, ale nadal lekko utykają, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do małej miski; nie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Na patelnię wylać nadmiar tłuszczu z boczku, według własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Cebulę mieszamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy i mieszamy na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Posypać cukrem, następnie wymieszać z octem-cofnij się, bo będziesz miał pełny nos! Zeskrobać pyszne brązowe kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj kapustę, dobrze mieszając, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
8
Gotować, odkryte, aż kapusta jest zmniejszona i zaczyna mięknąć, 6 do 8 minut. Wymieszaj jabłka, wywar i nasiona kolendry. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i gotować przez co najmniej 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
9
Dodaj więcej bulionu w razie potrzeby i kontynuuj gotowanie, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozpadnie się.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
10
Tuż przed podaniem zdejmij osłonkę i wymieszaj boczek z sokami. Gotować na średnim ogniu, aż pozostała ciecz zostanie zredukowana do syropu i mieszanina będzie gorąca, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
11
Zdjąć z ognia, wymieszać gałkę muszkatołową i złożyć śmietanę. Twój przewód pokarmowy ci podziękuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn