Kremowa kapusta z jabłkami i boczkiem
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa kapusta z jabłkami i boczkiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka jabłek granny smith, oliwy z oliwek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kotlety schabowe z kremową kapustą i jabłkami, Kurka morska z boczkiem, kapustą i jabłkami, oraz Kotlety schabowe pieczone na patelni z kremową kapustą i jabłkami.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę na średnim ogniu w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku.
Dodać boczek i gotować i mieszać, aż większość tłuszczu jest renderowane, a boczek jest lekko rumiane, ale nadal lekko utykają, o 5 protokół.
Boczek wyjąć łyżką szczelinową do małej miski; nie odcedzić.
Na patelnię wylać nadmiar tłuszczu z boczku, według własnego gustu.
Cebulę mieszamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy i mieszamy na średnim ogniu, aż cebula będzie przezroczysta.
Posypać cukrem, następnie wymieszać z octem-cofnij się, bo będziesz miał pełny nos! Zeskrobać pyszne brązowe kawałki z dna patelni.
Dodaj kapustę, dobrze mieszając, aby połączyć.
Gotować, odkryte, aż kapusta jest zmniejszona i zaczyna mięknąć, 6 do 8 minut. Wymieszaj jabłka, wywar i nasiona kolendry. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio niskiego, i gotować przez co najmniej 30 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj więcej bulionu w razie potrzeby i kontynuuj gotowanie, aż kapusta będzie miękka, ale nie rozpadnie się.
Tuż przed podaniem zdejmij osłonkę i wymieszaj boczek z sokami. Gotować na średnim ogniu, aż pozostała ciecz zostanie zredukowana do syropu i mieszanina będzie gorąca, około 5 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać gałkę muszkatołową i złożyć śmietanę. Twój przewód pokarmowy ci podziękuje.