Kremowa Fettucyna ze szparagami, groszkiem i Prosciutto

Kremowa Fettucyna ze szparagami, groszkiem i Prosciutto
Kremowa Fettucyna ze szparagami, groszkiem i Prosciutto trwa 30 minut od początku do końca. Za 2,37 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 27g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes wymaga makaronu fettuccine, masła, wody i czosnku w proszku. 9 osób próbowało i polubiło ten przepis. Z łyżką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Fettucyna z groszkiem, szparagami i pancettą, Szparagi z groszkiem i Prosciutto, oraz Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto.

Instrukcje

1
Połącz szparagi, groszek i wodę w rondelku na średnim ogniu. Przykryj rondel i gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć, ale zachowają trochę chrupkości, około 5 minut; odcedź pozostały płyn i odłóż warzywa na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę z masłem, aż się połączą, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodaj mleko, podgrzej do średniego i gotuj, często ubijając, aż masa zgęstnieje, kolejne 2 do 3 minut. Do sosu wymieszać czosnek w proszku i parmezan; doprawić solą i pieprzem. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Zagotuj garnek lekko osolonej wody. Gotuj fettuccine we wrzącej wodzie, aż makaron będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, około 8 minut; odcedź i włóż fettuccine do garnka. Wymieszaj warzywa, sos i prosciutto z fettuccine.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
ProsciuttoProsciutto
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia20
Magazyn