Kremowa Fettucyna ze szparagami, groszkiem i Prosciutto
Kremowa Fettucyna ze szparagami, groszkiem i Prosciutto trwa 30 minut od początku do końca. Za 2,37 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 606 kalorii, 27g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes wymaga makaronu fettuccine, masła, wody i czosnku w proszku. 9 osób próbowało i polubiło ten przepis. Z łyżką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Fettucyna z groszkiem, szparagami i pancettą, Szparagi z groszkiem i Prosciutto, oraz Makaron z groszkiem, szparagami, sałatą maślaną i Prosciutto.
Instrukcje
Połącz szparagi, groszek i wodę w rondelku na średnim ogniu. Przykryj rondel i gotuj, aż warzywa zaczną mięknąć, ale zachowają trochę chrupkości, około 5 minut; odcedź pozostały płyn i odłóż warzywa na bok.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę z masłem, aż się połączą, 2 do 3 minut.
Dodaj mleko, podgrzej do średniego i gotuj, często ubijając, aż masa zgęstnieje, kolejne 2 do 3 minut. Do sosu wymieszać czosnek w proszku i parmezan; doprawić solą i pieprzem. Odłóż na bok.
Zagotuj garnek lekko osolonej wody. Gotuj fettuccine we wrzącej wodzie, aż makaron będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, około 8 minut; odcedź i włóż fettuccine do garnka. Wymieszaj warzywa, sos i prosciutto z fettuccine.