Kremowa cukinia i szpinak Rigatoni
Kremowa cukinia i szpinak Rigatoni może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 26g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 80 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz małe liście szpinaku, mąkę, liście oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, oraz Kremowy Szpinak Rigatoni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 stopni F.
Makaron ugotować w dużym rondlu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cukinię, grzyby i czosnek; gotować i mieszać 3 do 4 min. albo dopóki cukinia nie będzie chrupiąca.
Dodać mąkę i przyprawy; gotować i mieszać 1 min. Wymieszać bulion; gotować i mieszać 2 do 3 min. lub aż zgęstnieje.
Dodać Neufchatel; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo aż się stopi.
Odcedzić makaron; wrócić do patelni.
Dodać mieszankę cukinii, szpinak, parmezan i 1/2 szklanki mozzarelli; lekko wymieszać. Łyżka do zapiekanki 2 quart rozpylonej sprayem do gotowania; top z pozostałą mozzarellą.
Piec 10 min. albo aż mozzarella się roztopi.