Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kremowy cukinia & szpinak Rigatoni spróbować. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 40 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, liście bazylii, makaron rigatoni i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kremowa Cukinia & Szpinak Rigatoni, Kremowy Szpinak Rigatoni, oraz Kremowe Rigatoni z grzybami Portobello i szpinakiem.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
Makaron ugotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, pomijając sól.
Tymczasem olej ciepła w dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cukinię, grzyby i czosnek; gotować 3 do 4 min. albo aż cukinia będzie chrupiąca-delikatna, często mieszając.
Dodać mąkę i przyprawy; gotować i mieszać 1 min. Wymieszać bulion; gotować 2-3 min. lub aż zgęstnieje, często mieszając.
Dodać Neufchatel; gotować i mieszać 2 do 3 min. albo aż się stopi.
Dodać do mieszanki cukinii wraz ze szpinakiem, parmezanem i 1/2 szklanki mozzarelli; lekko wymieszać. Łyżka do 2-qt. zapiekanka rozpylona sprayem do gotowania; wierzch z pozostałą mozzarellą.
Piec 10 min. albo aż mozzarella się roztopi.