Kremowa brukselka i grzybowa Lasagna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowej brukselki i Lasagnanu grzybowego. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 953 kalorie. Jeśli masz brukselkę, liście pietruszki, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brukselka Lasagna, Warzywa korzeniowe i brukselka Lasagna, oraz Boczkowo-Grzybowa Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść makaron lasagne w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali i przykryj ciepłą wodą.
Pozwól namoczyć 15 minut, a następnie ułóż na czystym ręczniku kuchennym lub ręcznikach papierowych do wyschnięcia. Odstawić.
Umieść 1/4 grzybów w misce robota kuchennego. Pulsuj do mniej więcej posiekanego, 6 do 8 krótkich impulsów.
Przełożyć do dużej miski i odstawić. Powtórz z pozostałymi trzema partiami grzybów. Dopasuj Robot kuchenny z nasadką na tarkę i zetrzyj wszystkie brukselki.
Przełożyć do dużej miski i odstawić.
Rozgrzać masło w dużej patelni nieprzywierającej lub żeliwnej na dużym ogniu, aż pienienie ustąpi.
Dodać grzyby i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cała nadmiar wilgoci odparuje, a grzyby zaczną skwierczeć i brązowieć, około 12 minut. Gdy grzyby są rumiane, dodać szalotki, czosnek i tymianek. Gotować, mieszając, aż szalotki są przezroczyste, o 4 protokół.
Dodaj 1 szklankę gęstej śmietany i gotuj, aż mieszanina zostanie zredukowana do luźnej pasty, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przenieść do dużej miski i wytrzeć patelnię.
Rozgrzać olej w pustej teraz patelni na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodaj ogoloną brukselkę. Gotować, rzucając od czasu do czasu, aż dobrze zwęglone na większości stron, o 10 protokół.
Dodaj pozostałą szklankę śmietany i gotuj, aż zmniejszy się do luźnej konsystencji przypominającej SOS. Doprawić do smaku solą i pieprzem i przelać do dużej miski.
Roztopić pozostałe 3 łyżki masła w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, aż bladobrązowy i orzechowy, o 2 protokół.
Stale ubijając, powoli dodawać mleko w cienkim, stałym strumieniu. Doprowadzić do wrzenia, stale ubijając.
Zdjąć z ognia i wymieszać w gałce muszkatołowej i 3/4 mozzarelli. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. aby zmontować lasagne, połóż 1/6 sosu serowego na dnie patelni lasagne.
Dodaj trzy makaron. Top z 1/4 mieszanki brukselki, 1/4 mieszanki pieczarek, kolejny 1/6 sosu serowego, i posypać startej mozzarelli. Powtórz makaron, kiełki i warstwę grzybów jeszcze trzy razy. Top z ostatnich trzech makaronów, pozostały sos serowy, i pozostałe tarty mozzarella.
Przenieść do piekarnika i piec do ogrzania i top jest rumiane i bąbelkami, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika posypać parmezanem i pietruszką, odstawić na 10 minut i podawać.