Krem z soczewicy

Krem z soczewicy
Krem z soczewicy wymaga około 55 minut od początku do końca. Za $1.13 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 9. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 14g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga cebuli, pieprzu, soku z cytryny i soczewicy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krem z soczewicy, Zupa Krem Z Soczewicy, oraz Krem z soczewicy.

Instrukcje

1
W dużym rondlu połącz bulion, soczewicę, liść laurowy i goździk. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25-30 minut lub do miękkości soczewicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
W międzyczasie w holenderskim piekarniku podsmaż cebulę i seler na maśle, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodaj marchewki, sól, cukier, curry i pieprz; smaż 2-3 minuty dłużej lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Dodaj czosnek; gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
5
Odcedź soczewicę; wyrzucić liść laurowy i goździk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
6
Dodaj do mieszanki warzywnej. Dodaj szpinak, śmietanę, sok z cytryny i pietruszkę; gotuj na małym ogniu, aż się rozgrzeje, a szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia19
Magazyn