Krem z indyka i zupa ryżowa
Krem z indyka i zupa ryżowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 915 kalorii, 84g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Jest idealny do Jesień. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, sól, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Krem Z Indyka I Zupa Z Dzikiego Ryżu, Krem z indyka i zupa z dzikiego ryżu, oraz Zupa z indyka i ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić tuszę indyka w dużym garnku lub holenderskim piekarniku; dodać wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Usuń tuszę z bulionu, zachowując 10 szklanek bulionu. Schłodzić tuszę i wybrać mięso z kości. Odstaw mięso na bok.
Roztopić masło w garnku na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować 5 minut, ciągle mieszając. (Roux będzie koloru blond.)
Dodaj cebulę, szalotki, marchew i seler do zasmażki; zmniejszyć ogień do średniej. Gotować 10 minut, często mieszając. Wymieszać z bulionem, mięsem z indyka, ryżem, solą, pieprzem i tymiankiem; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Dodać śmietanę do ubijania; dusić, odkryte, 5 minut lub do żądanej grubości.