Krem z dyni brulee
Pumpkin Creme Brulee może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 268 kalorii, 3 g białka i 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 7 osobom. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes ma 423 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, mielony cynamon, mielone ziele angielskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 44%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Creme Brulee z białą czekoladą i truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Pumpkin Crème Brûlée i Dyniowy Crème Brulee.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
W dużej misce wymieszaj żółtka i brązowy cukier. Wymieszaj gęstą śmietanę, puree z dyni, ziele angielskie, cynamon, gałkę muszkatołową i sól.
Podzielić mieszaninę dyni pomiędzy siedem (5-calowych) kokilek około 1/2 cala od góry.
Umieścić ramekiny w naczyniu do pieczenia i napełnić je gorącą wodą, tak aby sięgała do połowy wysokości ramekinów.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ciasto się zetnie, od 30 do 35 minut.
Wyjmij ramekiny i przechowuj w lodówce aż do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
Na każdy krem brulee posyp około 1 łyżką cukru. Rozpuść cukier za pomocą palnika szefa kuchni, aż będzie ostry i ciemnobrązowy, od 1 do 2 minut. Pozwól ostygnąć przed podaniem.
Polecane wino: Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Tawny Port, Sauternes
Creme Brulee można łączyć z szampanem, Tawny Port i Sauternes. Sauternes, Tawny Port i szampan uzupełniają kremowy creme brulee. Możesz spróbować Louisa Roederera Cristal Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 299 dolarów za butelkę.
![Cristal Brut Louisa Roederera]()
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.