Krem waniliowy Crumble z mieszanymi jagodami
Krem waniliowy Crumble z mieszanymi jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 318 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Jeśli masz jeżyny, żółtka jaj, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jagody z kremem waniliowym, Jagody z kremem waniliowym dla dwojga, oraz Duszone Owoce I Krem Waniliowy Crumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kruszonkę, umieść wafle w robocie kuchennym; pulsuj 15 razy lub do momentu, gdy pojawią się drobne okruchy.
Dodać 2 łyżki masła i pulsować 4 razy lub aż mieszanina przypomina grubego posiłku.
Dodać ekstrakt waniliowy i białko jaja, i pulsować tylko do wilgotnego.
Rozprowadzić mieszaninę okruchów na blasze pokrytej sprayem do gotowania, delikatnie naciskając.
Piec w 300 przez 27 minut lub do złotego koloru i odstawić 10 minut. Pokruszyć i odstawić.
Aby przygotować krem, mleko i fasolę wanilii podgrzewaj na średnim ogniu w dużym, ciężkim rondlu do 180 lub do momentu, aż wokół krawędzi utworzą się małe pęcherzyki (nie gotować), często mieszając.
Wyjąć z ognia i odstawić na 30 minut.
Usuń fasolę wanilii z patelni. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać nasiona do mieszanki mleka. Odrzuć fasolę.
Dodać cukier, skrobię kukurydzianą i sól do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Żółtka umieścić w średniej misce i wymieszać trzepaczką. Stopniowo dodawaj gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny mleka do patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę, stale mieszając.
Wyjąć z ognia; dodać 1 łyżeczkę masła, mieszając, aż masło się rozpuści.
Umieść patelnię w dużej wypełnionej lodem misce na 30 minut lub aż mieszanina osiągnie temperaturę pokojową, mieszając od czasu do czasu. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub do Ustawienia.
Umieść 1/4 szklanki kruszonki w każdym z 8 (8-uncji) kubków budyniu ,a górę każdej porcji z 1/4 szklanki budyniu. Łyżka 2 łyżki mieszanki jagodowej na każdej porcji.