Krem miodowo-cytrynowy z owocami
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Krem miodowo-cytrynowy z owocami może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 285 kalorii, 1G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, skórkę cytrynową, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj budyń owocowy, jak zrobić budyń owocowy / fruit s, Klasyczna sałatka owocowa z miodem i cytryną, oraz Sałatka owocowa z sosem cytrynowo-miodowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ramekiny na obramowanej blasze do pieczenia.
Śmietanę, 2 łyżki miodu i cukier rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu, aż zacznie się gotować. Zeskrobać nasiona fasoli Vanilla; dodać fasolę.
Dodaj skórkę cytrynową; usuńz ciepła.
Pozostawić strome przez 5 minut (śmietanko powinno zarejestrować około 71° na natychmiastowym odczycie termometru).
Usunąć waniliową fasolę i obrać.Delikatnie wymieszać 5 łyżek soku z cytryny.
Śmietanę podzielić na ramekiny i schłodzić na co najmniej 1 godzinę lub pod przykryciem do 1 dnia.
Pozostałe 2 łyżki miodu i 1 łyżka soku z rumem ubić w małej misce. Wymieszać infruit; odstawić do soczystego, około 1 godziny.
W porcji: 280 kalorii, 22g tłuszczu, 1G błonnika