Krem Koniakowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc spróbuj kremu koniakowego. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz ciężką śmietanę, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Indyk w sosie śmietanowym koniakowym, Ciasto żurawinowe z kremem koniakowym, oraz Polędwiczka Wieprzowa Dijon Z Sosem Śmietanowym Koniakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko w średnim rondlu ze stali nierdzewnej na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Ubić żółtka i cukier na średniej prędkości w misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek, aż bledną i gęstą, około 5 minut. Z mikserem na niskiej prędkości, posypać skrobię kukurydzianą. Ubijaj na średniej-niskiej prędkości, aż do połączenia, skrobając miskę gumową szpatułką.
Z mikserem na niskiej prędkości, powoli wlać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny jaj.
Wlać mieszaninę z powrotem do patelni. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, 5 do 7 minut. (Zwróć uwagę, ponieważ zagęści się, a następnie szybko stanie się jajecznicą!)
Natychmiast wlej mieszaninę przez drobne sito do dużej miski. Wymieszać wanilią, koniakiem, masłem i śmietaną.
Umieścić folię bezpośrednio na kremie i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.