Krem Karmelowy
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 251 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka skondensowanego mleka, żółtka, odparowanego mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym, Karmelowy Placek Budyniowy, oraz Krem Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować cukier w 8-calowej okrągłej patelni do ciasta (z 2-calowymi bokami) na średnim ogniu, potrząsając patelnią od czasu do czasu, 5 minut lub aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić na 5 minut. (Cukier twardnieje.)
Żółtka i kolejne 5 składników utrzeć w blenderze, aż będą gładkie.
Wlać mieszaninę na karmelizowany cukier na patelni. Mieszaninę przykryć folią aluminiową.
Umieść ciasto na patelni brojlerów.
do przesuwania na głębokość 2/3 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub aż nóż włożony do środka kremu wyjdzie czysty.
Wyjąć patelnię z kąpieli wodnej; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 3 godziny.
Uruchom nóż wokół krawędzi patelni, aby poluzować; Odwróć na talerz do serwowania.
Wskazówka: 8-oz. klocki 1/3 mniej tłustego twarogu mają oznaczenia na opakowaniu o pojemności 1 uncji. pomiary. Używając tych znaków, łatwo jest zmierzyć 3 uncje. z twarogu, którego potrzebujesz do tego przepisu.
Krem bananowo-karmelowy: Przygotuj przepis na krem zgodnie z zaleceniami, dodając 1 średniej wielkości dojrzałego banana do mieszaniny żółtka w blenderze.
Na (1-plasterek) porcję: kalorie 231 (13% z tłuszczu); tłuszcz 3g (sat 7g, mono 6g, Poli 2G); białko 8G; węglowodany 8G; błonnik 4G; Chol 75mg; żelazo 3mg; sód 127mg; Calc 214mg