Krem cytrynowy z sosem malinowym
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Krem cytrynowy z sosem malinowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 199 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko, cytryny, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Paczki brzoskwiniowo-malinowe z sosem pomarańczowym, Tosty francuskie Nadziewane malinami z sosem budyniowym, oraz Dżem rabarbarowo-malinowy Roly-Poly z sosem waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Ustaw stojak na środkowym poziomie piekarnika i rozgrzej do 300 stopni.
Mleko i cukier połączyć w średnim rondlu i ubijać kilka razy, aby wymieszać. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na małym lub średnim ogniu.
3 Użyj obieraczki do warzyw, aby usunąć tylko żółtą skórkę z cytryn w duże paski. Nie włączaj żadnego białego pestki pod skórką, która nadałaby gorzki smak.
4 gdy mleko się zagotuje, wyjmij je z ognia, dodaj skórkę z cytryny i laskę cynamonu i pozostaw na stromym miejscu przez 5 minut.
Połącz jajka i wanilię w misce do mieszania i dobrze ubijaj, ale nie tak szybko, aby jajka stały się pieniste. Odcedź mieszaninę mleka do pojemnika z Lipami, takiego jak miarka na 4 filiżanki, aby usunąć paski skórki i laskę cynamonu.
Wlać mleko do mieszaniny jaj w cienkim strumieniu, ubijając stale, ale nie szybko, aby uniknąć tworzenia zbyt dużej piany.
7 po dodaniu mleka pozostaw mieszaninę na 5 minut, a następnie użyj kadzi lub dużej łyżki kuchennej, aby usunąć pianę z powierzchni.
Wlać mieszaninę do lipped pojemnika i wypełnić formy prawie do góry.
Umieść patelnię form na stojaku piekarnika i natychmiast wlej 3 do 4 szklanek ciepłej wody do patelni wokół form, aby woda dotarła do połowy boku każdej formy. Jeśli formy pasują ciasno na patelni, może być konieczne tymczasowe usunięcie jednego, aby mieć miejsce na wlanie wody.
Piec kremy przez około godzinę, lub do momentu, gdy są całkowicie ustawione i nie chwieje się w środku.
Wyjmij patelnię z piekarnika i umieść ją na stojaku na 10 minut do ostygnięcia. Następnie wyjąć formy z patelni i całkowicie schłodzić do temperatury pokojowej. Indywidualnie owinąć każdą formę w plastik i schłodzić, aż zamierzasz im służyć.
Podawać kremy w formach lub unmold je do talerzy deserowych. Aby zdemontować, włóż punkt noża do parowania o głębokości około 1/4 cala między formą a kremem. Uruchom nóż wokół wnętrza formy, aby poluzować górę. Używając opuszków palców, złagodzić wierzch kremu z jednej strony, pozwalając trochę powietrza do przestrzeni, którą tworzysz między kremem a formą. Odwróć talerz deserowy na formie, a następnie odwróć go ponownie. Trzymając zarówno formę, jak i płytę mocno obiema rękami, szybko podnieś i opuść stos, aby odblokować krem. Jeśli nie wyjdzie łatwo z formy, powtórz ruch kilka razy. Do każdego kremu dodajemy kilka łyżek sosu malinowego.
Przechowywać w lodówce przez cały czas. Możesz przygotować te kremy dzień lub dwa z wyprzedzeniem, ale nie trzymaj ich dłużej niż 3 dni.
Zastąp skórkę z 2 pomarańczy i 1 małą cytrynę skórką z cytryny.
Przedruk za zgodą Perfect Light Desers: wspaniałe ciasta, ciasteczka, ciasta i inne wykonane z prawdziwego masła, cukru, mąki i jaj wszystkie poniżej 300 kalorii na hojną porcję przez Nicka Malgieri i Davida Joachima. Zdjęcia autorstwa Toma Eckerle ' a. Copyright © 2006 by Nick Malgieri and David Joachim. Published by William Morrow, an imprint of Harper