Krab i chorizo placki

Krab i chorizo placki
Krab i chorizo Fritters może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 62 kalorie. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, masło, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bolinhos de Chorizo (Brazilian Yucca Fritters w/ Chorizo), Placki kukurydziane i krabowe, oraz Placki kukurydziane i krabowe z Guacamole dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś 1 szklankę wody, masła i soli do zagotowania w ciężkim średnim rondlu, mieszając, aż masło się rozpuści i sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę i kminek. Energicznie mieszać 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
3
Zdjąć z ognia.
4
Wymieszać w jajkach po 1 na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Wymieszać posiekane chorizo i sofrito. Delikatnie wymieszać mięso krabowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
CrabmeatCrabmeat
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
JajkoJajko
5
Wlać wystarczającą ilość oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podgrzać na średnim ogniu do 191°. pracując partiami, łyżka ciasta ostrożnie do oleju przez łyżki stołowe, spłaszczając lekko tylną metalową łopatką. Smażyć placki, aż będą ugotowane i brązowe z obu stron, obracając raz i dodając więcej oleju w razie potrzeby, w sumie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Przenieść placki do ręczników papierowych do osuszenia; podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
* Karaibska baza do gotowania zwykle wykonana z pasty pomidorowej, cebuli, papryki i przypraw; jest dostępna na kubańskich rynkach i na goya.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PaprykaPapryka
CebulaCebula
PrzyprawyPrzyprawy
BazaBaza
9
Bon Appétit

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje40
Ocena Zdrowia0
Magazyn