Crab Bisque to bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 15g białka, oraz 7G tłuszczu. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Mieszanka koniaku, wina, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać koniak, można śledzić to danie główne z Budyń Z Koniaku jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 75 godzin. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Krab Bisque, Krab Bisque, oraz Krab Bisque.
Instrukcje
1
Jeśli używasz żywych krabów, Dodaj do garnka wrzącej wody za pomocą szczypiec. Przykryć garnek i gotować na dużym ogniu, aż skorupy kraba są czerwone, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Woda
Krab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
2
Odcedzić kraby w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Umieść kraby (gotowane lub zamrożone niegotowane)na dużej metalowej patelni. Przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i pobić muszle funtunem do zmiażdżenia (w tym pazurami).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Kuchenne
Meat Tenderizer
Patelnia Do Pieczenia
4
Rozgrzać masło i olej w tym samym garnku na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować cebulę, marchew, seler i czosnek z liściem laurowym, tymiankiem, goździkiem, pieprzem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Liście Laurowe
Masło
Marchew
Seler
Czosnek
Goździki
Cebula
Tymianek
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Dodaj koniak, wino i kruszone kraby i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koniak
Wino
6
Dodaj bulion i wodę i wróć do wrzenia. Pianę odtłuszczoną, następnie gotować na wolnym ogniu, przykryć, od czasu do czasu mieszając i odtłuszczając, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
7
Włóż durszlak do dużej miski, a następnie odcedzić bulion krabowy, rezerwując ciała stałe na masło krabowe (jeśli robisz).
Kadzi się 2 szklanki bulionu i przenieść do rondla 1-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Chochla
10
Dodać ryż i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż bardzo miękkie, 15 do 20 minut (nie wszystkie cieczy zostaną wchłonięte).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż
11
Mieszamy ryż z płynem do gotowania i 1 szklankę więcej bulionu krabowego w blenderze, aż będzie gładki (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), a następnie dodajemy do pozostałego bulionu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Krab
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Tuż przed podaniem, podgrzać bisque na średnim ogniu, aż gorące, a następnie wymieszać estragon, sok z cytryny, cayenne, i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Estragon
Mielony Pieprz Cayenne
Bisque
Pieprz
13
Kadzi bisque do miski i łyżka trochę mięsa krabowego w centrum, a następnie skropić trochę masła krabowego (jeśli co).
Bisque, bez estragonu, soku z cytryny, ostatecznej przyprawy, mięsa krabowego i masła krabowego, można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Cienkie lekko z wodą, jeśli to konieczne podczas podgrzewania, a następnie przystąpić do receptury.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.