Krab Azjatycki
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Azjatycki Krab może być wspaniały przepis, aby spróbować. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, sos hoisin, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Asian Crab Mini Quiches, Asian Black Pepper Crab, oraz Azjatyckie Smażone Kulki Krabowe.
Instrukcje
W dużym woku rozgrzać olej rzepakowy na średnim ogniu.
Crack Crab shells in multiple areas to allow sauce to enter shells without crab shells falling.
Dodaj kraba do oleju i szybko saute przez 1 do 3 minut, aż Krab jest gorący.
Usunąć kraba i odsączyć olej.
Dodaj hoisin, Chile gorący sos, pasta z czarnej fasoli, i białe wino i ciepła, aż bulgotanie.
Dodaj kraba, wrzucić na 30 sekund.
Dodać olej sezamowy i wrzucić na 15 sekund.
Wyjąć na talerz i udekorować sezamem i zieloną cebulą.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Stonestreet Estate Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 36 dolarów.
![Stonestreet Estate Chardonnay]()
Stonestreet Estate Chardonnay
2012 Estate Chardonnay zapewnia wyraźny szkielet mineralny wraz z silnym pierwiastkiem cytrusowym. Mandarynka i marmolada wyłaniają się najpierw ze szkła, otwierając się na podniebienie, które kaskadowo przechodzi przez brzoskwinię i ocean spray - wszystko to kończy się zaskakującym chwytem i kwasowością.