Kozie szaszłyki z sosem ziołowym

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Kozie szaszłyki z sosem ziołowym octu może być spektakularny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 576 kalorii, 37g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,23 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, liście kolendry, mielony kardamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Marokańskie szaszłyki z kurczaka z sosem ziołowym, Kurczak z kozim serem-sos ziołowy, oraz Ziołowo-grillowane szaszłyki z krewetek z cytrynowo-ziołową fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wir szczypiorek, kolendra, pietruszka, ocet, pieprz, i sól w robocie wyposażonym w ostrze do krojenia. Podczas pracy maszyny wlej oliwę z oliwek przez otwartą rurkę zasilającą, powoli dryblując, aby uzyskać światło sauce.No Robot kuchenny? Szczypiorek, kolendrę i pietruszkę zmielić na desce do krojenia, a następnie rozgnieść je z innymi składnikami w moździerzu z tłuczkiem do uzyskania pasty. Kapać w oleju, mieląc mieszaninę w sosie, ponieważ olej jest dodawany w dryblach i drabs. Nie będzie tak gładka jak z robota kuchennego, ale zrobi w pinch.No Robot kuchenny, bez zaprawy, bez tłuczku? (Jesteś pewien, że chciałeś kupić kozą książkę kucharską?) Można zrobić ten sos przez kołysanie nożem przez zioła na desce do krojenia, aż zostaną zmielone, prawie przecierane, a następnie dodając gruboziarnistą sól i wycieranie z boku ostrza noża przez bałagan, używając ziarnistej soli, aby dalej rozgnieść zioła na miazgę. Wszystko to zeskrobać do miski, wymieszać z octem i pieprzem; następnie ubijać oliwą w powolnym, stałym strumieniu.
Połowę tego ziołowego sosu umieść w dużej misce (pozostałą część przechowuj w osobnej misce w lodówce do dekoracji).
Dodać kostkę mięsa, paprykę i kardamon. Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 12 godzin.
Nawlecz kostki mięsa na szaszłyki i odstaw je na bok w temperaturze pokojowej podczas przygotowywania grilla, albo podgrzewając grill gazowy do wysokiej temperatury (około 288° [288°C]) lub budując łóżko węglowe o wysokiej temperaturze w grillu węglowym. Jeśli nie chcesz używać grilla na zewnątrz, podgrzej dużą, ciężką patelnię grillową na średnim ogniu, aż do palenia. Gdy grill się nagrzewa, wyjmij zarezerwowany sos z lodówki, aby wrócił do temperatury pokojowej. Można nawet nuke go na kilka sekund, aby zdjąć chill off (ale nie dostać ut zbyt gorąco lub smak stanie się zbyt wyraźny, prawie gorzki.)
Ustaw szaszłyki bezpośrednio na ogniu (lub na patelni grillowej). Grillować przez 6 minut, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje ze wszystkich stron i natychmiastowy odczyt termometru włożony do sześcianu bez dotykania szpikulca rejestruje 160 ° F (71°C).
Szaszłyki podawać z sosem reserved na boku.