Kotlety Ziemniaczane Smażone W Piekarniku
Kotlety ziemniaczane smażone w piekarniku to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 25 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, cukru, mielonej musztardy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Ze Słodkich Ziemniaków Smażone W Piekarniku, Kliny Ziemniaczane Z Piekarnika, oraz Kotlety Ziemniaczane Pieczone W Piekarniku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 425°.
Wymieszać sól, cukier, paprykę, musztardę i czosnek w proszku.
Delikatnie szoruj ziemniaki, ale nie obieraj.
Każdy ziemniak pokroić wzdłuż na pół; każdą połowę pokroić wzdłuż na 4 kliny.
Umieść kliny ziemniaczane, skórki w dół, w prostokątnej patelni o wymiarach 13x9x2 cali.
Spryskaj ziemniaki sprayem do gotowania, aż zostaną lekko pokryte.
Piec 25-30 minut, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu widelcem. (Czas pieczenia zależy od wielkości i rodzaju użytego ziemniaka.)