Kotlety Z Indyka Żurawinowego
Kotlety z indyka żurawinowego mogą być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 305 kalorii, 29 g białka i 2 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup sól, sok pomarańczowy, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Wynik ten jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Kotlety z Indyka z Kompotem Żurawinowym, Kotlety Z Indyka Żurawinowo-Pomarańczowe i Kotlety Z Indyka Żurawiną Ze Świeżym Chavrie.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oleju przez około 6 minut lub do lekkiego zrumienienia. Wymieszaj żurawinę, sok pomarańczowy i ocet. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać, aż sos zacznie gęstnieć. Odłożyć na bok.
Kotlety z indyka oprószyć solą i pieprzem. Używając szczypiec o długich trzonkach, zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym i delikatnie posmaruj ruszt grilla. Przygotuj grill do ogrzewania pośredniego za pomocą miski ociekowej.
Połóż indyka na patelni ociekowej i grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 5–6 minut z każdej strony lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 170°. Posmaruj każdy kotlet odrobiną sosu żurawinowego; grilluj 1-2 minuty dłużej.
Podawać z pozostałym sosem żurawinowym.