Kotlety wieprzowe z sosem śmietanowym Dijon
Need a danie główne bezglutenowe? Kotlety wieprzowe z sosem śmietanowym Dijon może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 210 kalorii, 26g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka musztardy dijon, center-cut schabowe kotlety, bulion z kurczaka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z sosem Dijon, Kotlety wieprzowe w sosie gruszkowo-Dijon, oraz Kotlety Wieprzowe W Sosie Ziołowym Dijon.
Instrukcje
Przyciąć tłuszcz z kotletów.
Posypać obie strony kotletów równomiernie solą i pieprzem. Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj kotlety na patelni, i gotować 3 do 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Usuń kotlety z patelni i utrzymuj ciepło.
Dodaj bulion do patelni, mieszając, aby poluzować rumiane kawałki.
Połączyć musztardę i pół na pół; dodać do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 7 minut lub aż sos lekko zgęstnieje. SOS łyżka na kotlety.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.