Kotlety wieprzowe z sosem winnym żurawinowym
Kotlety wieprzowe z sosem żurawinowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 438 kalorii, 29g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 3,08 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz wino, kotlety wieprzowe, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety wieprzowe z sosem winnym żurawinowym, Polędwiczki wieprzowe z sosem winnym żurawinowym, oraz Szaszłyki schabowe w sosie z czerwonego wina z chutneyem figowym i żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Doprawić wieprzowinę solą i pieprzem. Smażyć na oleju, aż rumiane z każdej strony, 2 do 3 protokół.
Przełożyć wieprzowinę do naczynia do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Zmniejszyć ogień pod patelnią do średniej i dodać czosnek. Gotować i mieszać tylko do pachnące. Wymieszać z winem i sosem żurawinowym. Dusić kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje. Wymieszać z szałwią i tymiankiem. Powrót wieprzowiny na patelni i włączyć płaszcz z sosem.
Ułożyć na talerzach i udekorować świeżą natką pietruszki.