Kotlety wieprzowe z bakłażanem
Przepis kotlety wieprzowe z bakłażanem mogą być wykonane w około 30 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pomidorów w puszkach, kotlety wieprzowe, ocet balsamiczny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sałatką z wędzonego bakłażana, Kotlety wieprzowe pieczone czosnkiem + gratis kotlety wieprzowe, oraz Asian bakłażan & wieprzowina hotpot.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu, zalać bakłażanem i smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękki i złocisty.
Wlać ocet. Gdy bulgotanie ustąpi, wymieszaj cukier, a następnie pomidory, bazylia i przyprawy do smaku. Dobrze wymieszać i gotować na dużym ogniu przez 5 minut, aż sos zgęstnieje.
W międzyczasie rozgrzać grill do średniej i doprawić wieprzowinę.
Kotlety umieścić pod grillem na 15 minut, obracając do połowy, aż się zrumienią i ugotują.
Kotlety podawać z bakłażanami na boku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.